• Soulcare facials
  • Holistische huidverbetering
  • Manifesteren met kristallen
  • De energie van het universum
  • Sweet witchy vibes

Hoe blijf je in balans tijdens de seizoenswisseling?

Gepubliceerd op 8 september 2023 om 13:36

BLIJF DE KOU VOOR

Eet veel fruit en groente uit het seizoen om je darmen gezond te houden en je immuunsysteem een boost te geven. Gekookt voedsel houdt je spijsverteringsstelsel tijdens de koudere maanden in balans, dus maak heerlijke geroosterde groenten of bereid een lekkere stoofpot.

 

Aanbevolen routine: Je kunt natuurlijk vertrouwen op cafeïne om je door de dag te helpen, maar je kunt ook een paar koppen wakker houdende Ayurvedische thee met gember en kardemom drinken. Geniet van alle gezondheidsvoordelen die dat met zich meebrengt.

 

VERLICHT JE DAG

 

De herfst betekent niet dat je de hele dag binnen moet blijven. Het is zelfs beter om dat niet te doen. Daglicht heeft een positieve invloed op je energie en je serotonineniveau. Zorg dus voor je dagelijkse dosis licht van de beste lichtbron die er bestaat: de zon (zelfs als je die niet direct kunt zien). 

 

Aanbevolen routine: Start je dag met een wandeling in een natuurlijke omgeving, al is het maar een strand in de buurt, een park of langs de gracht. Wandelen is een fantastisch alternatief voor yoga als je je verbonden wilt voelen met de natuur.

 

NEEM DE TIJD OM TE RELAXEN

Soms is het tijd om te accepteren dat je een beetje moe bent. Omarm dat gevoel zelfs. Moeheid is vaak een teken dat we rust nodig hebben, dus waarom zou je ertegen in verzet gaan? Het is een teken om je lichaam en je geest te geven wat het nodig heeft om jou door deze seizoenswisseling te helpen.

 

Aanbevolen routine: Verwen jezelf na een lange dag met deze Ayurvedische zelfmassage (abhyanga). Deze massage bevordert de doorbloeding, kalmeert je zenuwen en helpt je om ’s nachts beter te slapen.

Hoe start ik mijn dag

Ik neem je even mee in mijn dagelijks ochtendroutine, dat ervoor zorgt dat ik de dag zorgeloos kan starten en niet heel de dag rondloop als een stresskip ;). 

 

Ik zet mijn wekker om 05:00, jawel je leest het goed! Lukt dit mij elke dag? zeker niet, ik luister naar mijn lichaam en als het rust nodig heeft blijf ik langer liggen.

Om 05:00 opstaan zorgt ervoor dat ik in alle rust (zonder gsm, afleiding of meldingen) de dag goed kan beginnen. Het geeft me de ruimte om ook in de ochtend even een korte wandeling te maken, dit is voor mij persoonlijk een enorme ontlading van prikkels om mijn gedachten even uit te zetten en mijn hoofd leeg te maken.

Iedereen heeft 24 u op een dag het is enkel questie van prioriteiten stellen, wat echt belangrijk is voor jou, waar hecht jij waarden aan? Mijn prioriteit ligt bij bewustzijn, welzijn en kleine gelukjes. Het is zonde om je dag te starten in een race en de kleine dingen voorbij te laten gaan en dan denk ik vooral aan de seizoenswisselingen. De herfst is een prachtig seizoen, zonde toch om in je hoofd te leven terwijl er zoveel mooie gebeurtenissen en kansen voorbij schieten gewoon omdat je niet bewust hier en nu bent.

Het is simpel, toch? Waarom maken we ons dan zo snel druk, leg die gsm eens aan de kant en steek je volle aandacht aan de persoon die bij je is of de omgeving die zich rond je bevind. Je zal snel merken dat je meer verbonden gaat zijn met jezelf maar ook met je omgeving.

oepsi even helemaal afgedwaalt van mijn ochtendroutine... 

laten we het even hier bij houden en derest van mijn ochtendroutine deel ik later nog met jou, ik begeleid je mee stap voor stap zonder dat je overweldigd geraakt. ;) 

Dus hoe pakken we dit aan?

Zet je wekker om te beginnen een half uurtje vroeger dan normaal, je hoeft niet zo wacko als mij direct om 05:00 op te staan ;) haha.

Gaat het vlot? SUPER!

Zet em dan nog een half uurtje vroeger, tot je denkt dit is vroeg genoeg voor mij en ik heb voldoende tijd om mijn dag rustig te starten.

Zeker voor de mama's onder ons, hoe heerlijk zou het zijn om even op te laden tijdens een me-time moment als iedereen nog slaapt.

Doe opdracht

Schrijf voor jezelf op:

  • Welke waarden en normen zijn belangrijk voor jou?

 

  • (Is dat perfecte huis volledig opgekuist belangrijker dan tijd voor jezelf of quality time met je familie?) Ga even na wat echt belangrijk is voor jou. Niet dat ik wil zeggen dat een opgeruimd huis geen must is, maar leg jezelf niet altijd die druk op om alles perfect te willen doen. Laat die controle even los.

 

  • Heb je drie dingen opgeschreven? Ga dan volgens deze waarden en normen leven.

 

What you think you become,

what you feel, you attract.

What you imagne you create.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.